Het is te hopen voor Jan Smeets dat The Rolling Stones ook echt naar Pinkpop zullen komen. Want met zo’n grote advertentie in het Algemeen Dagblad blaas je wel heel erg hoog van de toren. 

*Update 14:30: Het blijkt dus een actie van het AD zelf te zijn. En Ome Jan is daar terecht niet blij mee.

Het is te hopen voor Jan Smeets dat The Rolling Stones ook echt naar Pinkpop zullen komen. Want met zo’n grote advertentie in het Algemeen Dagblad blaas je wel heel erg hoog van de toren.

*Update 14:30: Het blijkt dus een actie van het AD zelf te zijn. En Ome Jan is daar terecht niet blij mee.

Morgenavond (zaterdag 12 oktober) wordt ditmaal op Nederland 3 de die aflevering van Classic Albums uitzendt over het album ‘Rumours’ van Fleetwood Mac vanaf 21:30 t/m 22:40.

En op BBC1 wordt morgenavond vanaf 23:35 t/m 0:50 ‘Live in Hyde Park: Sweet Summer Sunday’ van The Rolling Stones uitgezonden. Een concertregistratie van het concert dat ze op 13 juli dit jaar deden in Hyde Park in Londen. Deze concertregistratie verschijnt op 11 november op dvd en Blu-ray.

Jimmy Fallon and Paul McCartney Switch Accents

Te leuk om niet te delen. Ter promotie van zijn nieuwe album ‘New’ dat officieel volgende week verschijnt was Paul McCartney te gast in de talkshow van Jimmy Fallon. Naast deze sketch was het interview van Jimmy Fallon ook vrij ontspannen. Waarin McCartney vertelde dat hij de uitvinder was van de selfie, en onlangs naar een concert van The Rolling Stones was geweest. En op de vraag of er sinds het concert van The Beatles in het Shea Stadium in 1965 veel is veranderd antwoordde hij heel droog: ‘You can hear yourself now’.


Morgenavond wordt op Nederland 3 een samenvatting uitgezonden van het Britse Glastonbury Festival vanaf 21:45 t/m 22:55.

Classic: The Rolling Stones - Memory Motel

Vandaag is Mick Jagger 70 jaar geworden. Hoewel de frontman van ‘World’s Greatest Rock’N’Roll Band’ The Rolling Stones in het jaar dat hij 70 wordt nog aardig actief is. Gezien de recente tournee van de Stones en de optredens op het Glastonbury Festival en in Hyde Park in Londen.

Voor de gelegenheid heb ik er maar even mijn persoonlijke favoriete plaat van de Stones erbij gepakt: ‘Memory Motel' van het album 'Black and Blue' uit 1975. Op youtube kwam ik deze versie tegen van Mick Jagger solo.

Happy birthday, Mick!!!

The Rolling Stones - Glastonbury 2013

Het was één van de meest besproken optreden op het Glastonbury Festival. En gisteravond was het zover: The Rolling Stones speelden voor het eerst in hun 50 jarige carrière op het legendarische festival. Na wat moeilijk doen mocht de BBC uiteindelijk toch nog het laatste uur van het optreden uitzenden.

Er waren nogal wat kritieken over de Stones. Dat ze te oud waren, rollator rock… en alle andere clichés van ze. En ok, Keith Richards speelt zijn solo’s niet meer zo strak als 30 jaar geleden. Maar Mick, Keith, Ron en Charlie gaven toch een set weg die je van een grote headliner mag verwachten. Wat nou rollator rock? Nu alleen nog betere prijzen voor de concerttickets (en niet van die achterlijke Barbra Streisand prijzen) en hopen dat de geruchten over een concert in de Ziggo Dome waar zullen zijn.

Waarschijnlijk is het te warm om voor de tv te zitten. Maar morgenavond wordt de documentaire Crossfire Hurricane van The Rolling Stones vanaf 22:30 t/m 0:20 op Canvas uitgezonden.

Peter’s Winter Songs: The Rolling Stones - Winter


And it’s sure been a cold, cold winter

And the wind ain’t been blowin’ from the south

It’s sure been a cold, cold winter

And the light of love is all burned out


Afkomstig van het album ‘Goats Head Soup’ uit 1973. Een beetje een ondergesneeuwde klassieker van de Stones. Of is dat een hele slechte woordgrap in deze tijd van het jaar?

The Rolling Stones feat. Bruce Springsteen - Tumbling Dice - Live in Newark, New Jersey

Afgelopen zaterdagavond vond ik Newark, New Jersey het laatste jubileumconcert van The Rolling Stones plaatst ter gelegenheid van hun 50ste verjaardag. Net als bij de vorige jubileumshows dit jaar hadden de Stones ook bij dit concert een aantal special guests. Mick, Keith, Ronnie en Charlie werden onder andere vergezeld door oud-Stones gitarist Mick Taylor, Lady Gaga, John Mayer, Gary Clark Jr., The Black Keys en Bruce Springsteen. The Boss deed mee met ‘Tumbling Dice’. Je zou er maar bij zijn geweest en dan bij een Stones concert The Boss als extra erbij krijgen.

Morgenavond wordt in Het Uur van de Wolf de nieuwe documentaire Crossfire Hurricane van The Rolling Stones uitgezonden vanaf 21:00 t/m 22:55 op Nederland 3.

The Rolling Stones - You Got Me Rockin’ (12.12.12. Sandy Relief Concert)

Ook de heren van The Rolling Stones lieten zich even zien tijdens het benefietconcert voor de slachtoffers van de orkaan Sandy. Ze deden twee songs: ‘You Got Me Rockin’ en ‘Jumping Jack Flash’.

12 12 12 Concert

Komende nacht Nederlandse tijd zal in Madison Square Garden in New York het benefietconcert plaats vinden voor de slachtoffers van de orkaan Sandy. En een betere line up hadden ze zich hiervoor niet kunnen wensen: Paul McCartney, Bruce Springsteen & The E Street Band, Eric Clapton, The Rolling Stones, Alicia Keys, The Who, Roger Waters, Chris Martin, Eddie Vedder, Dave Grohl, Kanye West, Billy Joel en Bon Jovi zullen allemaal optreden tijdens dit concert.

Het is weliswaar middernacht in NL tijd, maar het concert wordt live gestreamd via o.a Youtube. Het schijnt rond 1:30 komende nacht te beginnen.

Morgenavond wordt vanaf 22:45 t/m 23:45 het tweede deel uitgezonden van de nieuwe documentaire ‘Crossfire Hurricane’ van The Rolling Stones op BBC 2.

The Rolling Stones - Doom And Gloom

Voor de single ”Doom And Gloom’ is afgelopen nacht de nieuwe videoclip verschenen. Geregisseerd door Jonas Åkerlund. En een rolletje in de clip is weggelegd voor de Zweedse actrice Noomi Rapace. De mannen mogen inmiddels dan bijna alle vier 70 jaar zijn, maar voor een gewaagde videoclip (tikkeltje nswf) draaien ze nog steeds hun hand niet om.

'Doom And Gloom' is één van de twee nieuwe nummers op het nieuwe verzamelalbum 'Grrr!' dat ter ere van hun 50 jarige jubileum verscheen. Aanstaande zondagavond geven ze in de O2 Arena in Londen de eerste van 4 jubileum concerten.

Morgenavond wordt op Nederland 3 vanaf 21:00 t/m 21:55 weer de Top 2000 Quiz.

En op BBC 2 wordt morgenavond vanaf 23:15 t/m 00:15 de nieuwe documentaire Crossfire Hurricane van The Rolling Stones uitgezonden.