Vandaag is het de 71ste verjaardag van Mick Jagger. Ter gelegenheid daarvan maakte ik voor Classic Rock Mag een top 10 van de beste nummers van The Rolling Stones uit de jaren ‘70. Te vinden op de bovenstaande link.

The Rolling Stones - Bobby Womack Tribute - It’s All Over Now

Gisteren speelden The Rolling Stones op het TW Classic festival in Werchter. Omdat gisteren Bobby Womack was overleden speelden ze als eerbetoon aan hem ‘It’s All Over Now’.

Het nummer werd door Womack geschreven en werd uitgebracht in 1964 met zijn toenmalige band The Valentino’s. Een maand daarna namen de Stones het op en brachten het als single uit. En scoorden er vervolgens in 1964 een grote hit mee.

The Rolling Stones - Jumpin’ Jack Flash (Pinkpop Festival 2014)

De heren van de Stones hebben gewoon zelf even een filmpje van hun optreden op Pinkpop online geplaatst.


Hier is eindelijk mijn verslag van de eerste dag van Pinkpop. De dag van The Rolling Stones, maar ook van The Scene, Flogging Molly, Joe Bonamassa en John Mayer.

Op de bovenstaande link is mijn verslag te lezen bij OnTopOfMusic.com

Pinkpop 2014 - June 7th

Een overzichtje van foto’s die ik heb gemaakt tijdens de eerste dag van Pinkpop 2014. De dag van The Rolling Stones, maar ook van The Scene, Flogging Molly, Joe Bonamassa en John Mayer.

The Rolling Stones feat. Bruce Springsteen - Tumbling Dice (Rock In Rio 2014)

Volgende week is het zover. Dan staan de Stones op Pinkpop. Afgelopen week pakten ze de 14 On Fire tournee weer op. Afgelopen donderdag avond speelden ze op het Rock In Rio festival in Lissabon. En tijdens ‘Tumbling Dice’ kwam niemand minder dan Bruce Springsteen op het podium. Natuurlijk hadden ze dit al eens eerder gedaan. Maar zo’n verrassing op Pinkpop zou natuurlijk niet gek zijn.

Classic: The Rolling Stones - I’m Free

Het is te hopen voor Jan Smeets dat The Rolling Stones ook echt naar Pinkpop zullen komen. Want met zo’n grote advertentie in het Algemeen Dagblad blaas je wel heel erg hoog van de toren. 

*Update 14:30: Het blijkt dus een actie van het AD zelf te zijn. En Ome Jan is daar terecht niet blij mee.

Het is te hopen voor Jan Smeets dat The Rolling Stones ook echt naar Pinkpop zullen komen. Want met zo’n grote advertentie in het Algemeen Dagblad blaas je wel heel erg hoog van de toren.

*Update 14:30: Het blijkt dus een actie van het AD zelf te zijn. En Ome Jan is daar terecht niet blij mee.

Morgenavond (zaterdag 12 oktober) wordt ditmaal op Nederland 3 de die aflevering van Classic Albums uitzendt over het album ‘Rumours’ van Fleetwood Mac vanaf 21:30 t/m 22:40.

En op BBC1 wordt morgenavond vanaf 23:35 t/m 0:50 ‘Live in Hyde Park: Sweet Summer Sunday’ van The Rolling Stones uitgezonden. Een concertregistratie van het concert dat ze op 13 juli dit jaar deden in Hyde Park in Londen. Deze concertregistratie verschijnt op 11 november op dvd en Blu-ray.

Jimmy Fallon and Paul McCartney Switch Accents

Te leuk om niet te delen. Ter promotie van zijn nieuwe album ‘New’ dat officieel volgende week verschijnt was Paul McCartney te gast in de talkshow van Jimmy Fallon. Naast deze sketch was het interview van Jimmy Fallon ook vrij ontspannen. Waarin McCartney vertelde dat hij de uitvinder was van de selfie, en onlangs naar een concert van The Rolling Stones was geweest. En op de vraag of er sinds het concert van The Beatles in het Shea Stadium in 1965 veel is veranderd antwoordde hij heel droog: ‘You can hear yourself now’.


Morgenavond wordt op Nederland 3 een samenvatting uitgezonden van het Britse Glastonbury Festival vanaf 21:45 t/m 22:55.

Classic: The Rolling Stones - Memory Motel

Vandaag is Mick Jagger 70 jaar geworden. Hoewel de frontman van ‘World’s Greatest Rock’N’Roll Band’ The Rolling Stones in het jaar dat hij 70 wordt nog aardig actief is. Gezien de recente tournee van de Stones en de optredens op het Glastonbury Festival en in Hyde Park in Londen.

Voor de gelegenheid heb ik er maar even mijn persoonlijke favoriete plaat van de Stones erbij gepakt: ‘Memory Motel' van het album 'Black and Blue' uit 1975. Op youtube kwam ik deze versie tegen van Mick Jagger solo.

Happy birthday, Mick!!!

The Rolling Stones - Glastonbury 2013

Het was één van de meest besproken optreden op het Glastonbury Festival. En gisteravond was het zover: The Rolling Stones speelden voor het eerst in hun 50 jarige carrière op het legendarische festival. Na wat moeilijk doen mocht de BBC uiteindelijk toch nog het laatste uur van het optreden uitzenden.

Er waren nogal wat kritieken over de Stones. Dat ze te oud waren, rollator rock… en alle andere clichés van ze. En ok, Keith Richards speelt zijn solo’s niet meer zo strak als 30 jaar geleden. Maar Mick, Keith, Ron en Charlie gaven toch een set weg die je van een grote headliner mag verwachten. Wat nou rollator rock? Nu alleen nog betere prijzen voor de concerttickets (en niet van die achterlijke Barbra Streisand prijzen) en hopen dat de geruchten over een concert in de Ziggo Dome waar zullen zijn.

Waarschijnlijk is het te warm om voor de tv te zitten. Maar morgenavond wordt de documentaire Crossfire Hurricane van The Rolling Stones vanaf 22:30 t/m 0:20 op Canvas uitgezonden.

Peter’s Winter Songs: The Rolling Stones - Winter


And it’s sure been a cold, cold winter

And the wind ain’t been blowin’ from the south

It’s sure been a cold, cold winter

And the light of love is all burned out


Afkomstig van het album ‘Goats Head Soup’ uit 1973. Een beetje een ondergesneeuwde klassieker van de Stones. Of is dat een hele slechte woordgrap in deze tijd van het jaar?